Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Сушени сини сливи за отслабване

Повечето диетолози предупреждават, че сушените плодове не са препоръчителни по време на диета за отслабване, макар че бързо създават чувство за ситост. Причината учените да твърдят, че сушените плодове трябва да се консумират ограничено, се крие в идеята, че консумацията им стимулира отделянето на инсулин, а това води до усилено изразено чувство на глад.
В университета на Ливърпул обаче са стигнали до извод, че сушените сини сливи са едно много добро средство за отслабване.
В 12-седмично изследване две групи доброволци за консумирали еднакво меню ежедневно с една единствена разлика. Едната група доброволци дневно изяждали по 2-3 шепи сушени сини сливи, а другата не.
Резултатите поразили и изследователите.
В групата на консумиращите сини сливи средно участниците отслабнали с 2 килограма, а обиколките на талията били намалени средно с 2,5 см. Стандартно хранещите се показали по-незавидни резултати - 1,5 кг намаляване на теглото и 1,7 см средно загуба на сантиметри.
Интересен е и фактът, че отслабването в групата на консумиращите сини сливи се активизирало след 8-та седмица.
Самите доброволци съобщавали, че се насищат по-бързо в последните четири седмици. Те масово твърдели, че са увеличили количеството на сушените сини сливи, но това не води до повишаване на килограмите им.
Единственото условие, което трябва да се спазва, ако решите да пробвате този метод на отслабване, е да не озахарявате плодовете, а да ги сушите в натурален вид.
Скоро сините сливи ще узреят, което значи, че можете да се подготвите за една диета в късната есен със собственоръчно изсушени сини сливи.