Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Разнообразието е ключ към отслабването

Ако вече сте се заели да отслабвате, тъй като пролетта стремглаво наближава, но ви е скучно да посещавате фитнес зала или само да тичате из парка, можете да последвате примера на световно известната певица Шакира. На 37-години тя изглежда ослепително, но за разлика от някои други известни личности не твърди, че това се дължи на гените й. Напротив, Шакира споделя в интервю за списанието Women's Health, че непрекъснато се занимава със спорт.
Разбира се, в основата на нейната стегната фигура е здравословната диета, но и спортните й занимания не са малко. Тъй като певицата изпитва досада да се тренира само на различните тренажори и на бягащата пътека, тя се стреми към разнообразие.
Споделя, че кара ролкови кънки, играе тенис и баскетбол, плува. Според нея разнообразието в спортните занимания е ключ едновременно към желаната фигура и доброто настроение.
След раждането на сина си Милан певицата няма достатъчно време да се занимава с фигурата си поради многобройните си ангажименти. Именно това я подтиква да потърси начини да се разтоварва от напрегнатото ежедневие, като едновременно със забавлението от спорта намали и килограмите си, натрупани по време на бременността. Тази формула според нея е добре работеща.
Говорейки за своите спортни занимания, Шакира подчертава, че за нея е много важно да се грижи бедрата й да са винаги във форма, защото те са не само част от фигурата й, а и "първият оценител" на песента, която тя подготвя. На шега известната певица разказва как разбира кога песента й е готова – ако по време на подготовката на дадено музикално изпълнение бедрата й започнат да се поклащат в такт с музиката, значи песента е готова. В противен случай трябва още работа.
Нека само припомним, че в репертоара си Шакира има песента  Hips Don't Lie. Именно затова тя се шегува с израза "бедрата не лъжат".
Да се върнем на думата си: пролетта е моментът да се подготвим за лятото, плажа и банските костюми, като се отървем от някой и друг килограм. Помислете и вие как можете да разнообразите своите спортни занимания. Може би има начин, просто трябва да го откриете.