Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Преборете се с умората през пролетта

Ако вече силно усещате пролетната умора, можете да се опитате сами да се справите със състоянието си. Във всеки случай не бързайте да приемате медикаменти, а помислете как да използвате някои хранителни продукти, както и по въпроса какво да промените в диетата си.
Един от най-ефективните начини за преодоляване на умората е приемането на пресни фрешове. Отличен вариант са комбинациите от тиква и ябълки, от моркови и целина.
Закуската трябва да е лека, но и достатъчно питателна, за да ви осигури енергия за началото на деня. Ако се чувствате уморени след ставането от сън, ще е по-добре да се откажете от храни като яйца, риба, месо.
Мнозина започват деня с чаша кафе и в това няма нищо лошо. Само не смятайте, че през целия ден трябва да си помагате с кафето. Това няма да ви помогне при положение, че се чувствате изморени. Може дори да се получи един неприятен ефект – биоритмите на организма ви могат да бъдат нарушени и да последва безсъние, което само ще усили умората.
След първото кафе в сутрешните часове, за да се ободрите действително приемайте джинджифилов чай с мед и 1 чаена лъжичка лимон.
Помнете, че в менюто си трябва редовно да включвате правилните мазнини, сложни въглехидрати, плодове и зеленчуци. Ползвайте редовно шипкова отвара, орехи, ленено масло, моркови, цвекло, зеле, пшенични кълнове.
Много погрешна е тактиката на някои жени точно през пролетта да започват строги диети с цел да се подготвят за лятото. Това всъщност може да доведе до липса на важни за организма хранителни вещества и да засили ефектите от пролетната умора.
И не забравяйте, че един от най-добрите начини да поддържате организма си в тонус е движението.