Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Отслабването е по-лесно, когато те подкрепя съпругът

Всяка жена, която се е заемала с трудната задача да намали теглото си, се е натъквала на някакво отношение на близките си хора. Естествено, че е приятно, когато тя среща подкрепа и разбиране, а понякога получава и ценни съвети от любимите хора.
Учените от английската благотворителна асоциация British Heart Foundation определено са на мнение, че отношението на съпруга е едно от най-важните неща за жената, бореща се за намаляване на килограмите. И не става дума само за нейните емоции, а и за сърдечното й здраве.
Според специалисти различните болести на сърцето покосяват ежегодно 80 000 хиляди жени в Англия  и около 1 700 000 жени в целия свят. Отдавна е доказано, че сърдечното здраве е тясно свързано както с наднорменото тегло, така и със стреса. Когато една жена се стреми да отслабне, а среща неразбиране и подигравки от страна на съпруга си, тя много често е в стресова ситуация.
Експертите от  British Heart Foundation смятат, че ще бъде добре двамата съпрузи да обсъждат  проблемите с наднорменото тегло на жената и какви изменения могат да направят в семейните традиции, независимо дали става дума за начина на хранене, или за промяната на някои нездравословни семейни навици. Именно мъжете могат да помогнат много за промяна на обездвижването в живота на съпругата си, като й препоръчат подходящи спортове, а още по-добре е да помислят за общи спортни дейности. Такъв подход може да се отрази положително на живота и на двамата съпрузи, защото мъжете не по-малко се нуждаят от здравословен начин на живот.
Специалистите от асоциацията дори са изготвили програми с курсове, в които семействата да се обучават как с общи усилия могат да постигнат желаното от съпругата отслабване.