Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета според планетите – 3 част

Виж: първа и втора част

Петък – Ден на Венера
При положение, че сте човек, който обича по-мазни и сладки храни, петък е вашият ден. Под влияние на планетата Венера човешкият организъм по-лесно възприема този тип продукти.
За предпочитане, разбира се, е да консумирате плодове, когато имате нужда от сладко. Подходящи са и плодовите сокове, мед, малки сладки, ядки. Трябва да контролирате все пак количествата, за да нямате неприятности с теглото.
В деня на Венера е за предпочитане да консумирате храни, богати на витамин Е. Употребявайте различни видове кълнове, слънчогледови семки, фъстъчено масло.
Яжте много тиквички, моркови, броколи, спанак.
Избягвайте яйца, гъби, остри подправки.
Месото да е в ограничени количества.

Събота – Ден на Сатурн
Сатурн налага значителни ограничения. Едно от основните е да не допускате преяждане. Не по-малко важно е да не прекалявате с алкохола, към който планетата има непоносимост.
Препоръчва се храна, богата на калций и фосфор. Консумирайте спанак, ядки, зеле, краставици, кореноплодни.
Полезни ще ви бъдат сливите, джанките, боровинките.
Консумирайте в деня на Сатурн сирене, мляко, извара, гъби.
Старайте се менюто ви да е разнообразно, но порциите да не са огромни.

Неделя – Ден на Слънцето
Енергията на Слънцето е много важна за човешкия организъм и активизира всички негови функции. Практически всички видове храни се усвояват пълноценно. Яжте каквото ви се иска. В количествата също няма ограничения, но все пак не бива да допускате претоварване на храносмилателната система. Важно е в този ден да пиете достатъчно вода, за да обезпечите организма си с влага.