Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета според планетите

Понеделник - ден на Луната
Луната оказва значително влияние върху работата на стомаха. Тя обича твърде много водата, затова е важно в първия ден на седмицата да се пие достатъчно вода и да се консумират храни, богати на влага: краставици, зелени чушки, дини и др.
Трябва да се избягват тежките храни, да се намалят тестените изделия. Не е желателно да се използват остри подправки, а от зеленчуците да се ограничат лук, чесън, домати.
Традиционни храни за деня на Луната са млечните продукти, но трябва да се има предвид, че не се употребяват много солени сирена. Въобще солта трябва да се огранчава в този ден.
Предпочитайте по-леки каши, плодове, освен цитрусовите.
Яжте в изобилие малини, къпини, ягоди.
Тъй като Луната влияе на нервната система и менталната енергия на човека, е добре да се консумират храни, стимулиращи работата на мозъка: риба, морси дарове, но отново трябва да се спазва принципа „по-малко сол“.
Акохолът не е желателен в дена на Луната
При  разтоварващ ден, за предпочитане е той да бъде на краставици или на диня.

Вторник – ден на Марс
Планетата Марс е свързана с енергията и активната физическа и умствена дейност на човека.
Включвайте в менюто си храни, богати на белтъчини; всякакви зеленчуци; плодове; подправки. Много добре се отразяват на организма бобовите храни и кашите от различни зърнени култури. Яйцата са подходяща храна за този ден не само заради белтъка, а и заради полезните вещества в яйчния жълтък.
Трябва да се ограничат тестените храни и сладкото, да се избягват подсладените газирани напитки. 
Що се касае до алкохола, могат да се пият леки сухи вина.

 

Виж: втора част, трета част