Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диета на Кийра Корпи

Кийра Корпи е една от най-изящните фигуристки на ледената пързалка, която за жалост не присъства на Олимпиадата в Сочи, тъй като лекува травма. Тя е родена на 26 септември 1988 година. Висока е 168 сантиметра. Красавицата, чието пълно име е Кийра Линда Катрина Корпи, се състезава за Финландия и е шампионка на страната си за 2009 година. Представително лице е на фирмата  Valio.
Кийра не спазва конкретна диета. За нея думата „диета” е само в значение на правилно хранене. Тя е любителка на финландската кухня и смята, че в нея всичко е полезно. Обича традиционния ръжен хляб. Консумира натурални млечни продукти, риба, плодове.
Закусва с каша, а към 10 часа яде нискомаслен йогурт без захар, понякога го заменя с извара.
На обяд предпочита традиционни финландски ястия. Обича супите, които според нея ухаят великолепно. 
Следобедната й закуска най-често са сезонни плодове в малко количество.
За вечеря предпочита извара или ястие от извара.  Понякога си позволява парче горчив финландски шоколад.
Към спортните си занимания фигуристката е много взискателна. Нейните любими спортове са бягане, йога, пилатес, но за да има здрави мускули, нужни за нейния спорт, тя прави редовно и силови упражнения.
Харесва екстремалните спортове, но не си позволява да ги упражнява поради рисковете от травми.
Смята, че е много важно човек да не пуши – това е част от възгледите й за здравословен начин на живот.
Обича да пътешества и препоръчва това на всеки, който иска да има добро настроение. Смяната на обстановката според Кийра зарежда с енергия.
На дамите препоръчва да ползват максимално малко грим в ежедневието. Тя си позволява грим единствено, когато излиза на леда, но това е част от професията.