Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Диетата на Елена Воробей

Известната руска актриса, певица и актриса Елена Воробей има едно свое правило – трябва да се отслабва без фанатизъм. Тя често казва, че няма пълни жени, има хилави мъже. И пожелава на дамите да срещнат такъв мъж, за когото ще бъдат като перушинка.
Като на шега популярната актриса разказва как смята за най-ефективна при отслабване диетата „Затворена уста”. За жалост тя е и много опасна и по тази причина не я препоръчва на никого. Спомня си как е прилагала тази диета два пъти в живота си – когато е започвала кариерата си и е трябвало да приведе тялото си към така наречените „телевизионни стандарти”. Месец и повече се е хранила само с моркови и ябълки. Същевременно се е занимавала с фитнес, омотавала се с целофан и навлечена в дебели дрехи, е тичала ежедневно. Свалила 5 килограма, неизбежно възникнали стомашни проблеми, а нейният стоматолог след прегледа на зъбите й, бил ужасен. Вторият път Елена прилага тази диета след раждането на дъщеря си и отслабва с 9 килограма. Разбира се, постъпва малко по-внимателно и се храни с различни плодове и зеленчуци.
И в момента фигурата й е перфектна, но подходът за поддържането й е друг. Певицата е категорична, че ако човек си позволи да похапне нещо „излишно”, в следващите ден-два трябва да изразходва много повече енергия и да не допуска натрупването на килограми. Самата тя предпочита да консумира натурални продукти, защото е убедена, че различните консерванти, антибиотици и други препарати при отглеждане на растенията и животните водят до увеличаване на теглото.
Разтоварващите дни са задължителен елемент. В тях тя се храни със салати от листни зеленчуци и краставици. Добавя малко олио и капки балсамов оцет.
Ежедневно тренира на бягащата си пътека около 40-45 минути. Занимава се и с упражнения, понякога с тежести.
Определено е на мнение, че ако ежедневно се изразходват приетите калории, които все пак трябва да се държат под око, няма да се повиши теглото. И разбира се, хранене с натурални продукти, каквито постоянно търси и снабдява в домашния хладилник.