Skip navigation.
Диети и Отслабване - Начало

Джинджифилов чай за отслабване

Джинджифиловият чай за отслабване е достигнал до Европа от Изток, където джинджифил традиционно се препоръчва на всеки, чиято цел е да намали теглото си.
Според тибетските идеи джинджифилът принадлежи към горещите продукти, които са топли, стимулират кръвообращението и ускоряват на метаболизма. Джинджифилът съдейства и за свежия и младежки вид на кожата.
И тъй като есента и зимата са много подходящи сезони за употреба на различни видове чай, ви предлагаме няколко рецепти за джинджифилов чай.
Запомнете няколко важни неща:
Винаги режете корена на тънки лентички. Ползвайте остър нож, най-добре керамичен, или друг подходящ уред.
Според източната традиция за денонощие можете да приемете джинджифилов корен, равен на количеството на малка слива и 2 литра вода.
Джинджифиловият чай успешно се съчетава със зеления чай.
Не приемайте джинджифилов чай преди лягане, той действа ободряващо.
Можете да подправяте джинджифиловия чай с едно цветче карамфил, ароматът е великолепен.

Първата рецепта е лесно изпълнима, но достатъчно ефективна.
Загрейте до кипване водата и я излейте в термос (1,5 л). Добавете в термоса 3-4 тънко нарязани парчета джинджифилов корен. Не слагайте по-голямо количество корен, чаят ще стане прекалено наситен. Затворете добре термоса и го носете навсякъде със себе си. Пийте 30 минути преди хранене от този джинджифилов чай.

Втората рецепта за джинджифил чай изисква малко повече труд.
Нарежете на тънки парченца джинджифила, залейте го с 2л чиста вода и варете на тих огън. След като чаят кипне, варете още 15 минути. Оставете чаят да се охлади до около телесна температура, след което добавете мед и лимонов сок по свой вкус.
В Холивуд тази рецепта се обогатява с добавяне на билки. Деми Мур пие  този  чай, като добавя мента или маточина.
Ако искате да  подобрите функционирането на бъбреците и пикочния мехур, можете да съчетаете чая за отслабване с листа от червени боровинки.

Третата рецепта е предназначена за хора, които целят да намалят теглото си по-значително.
Комбинацията е джинджифилов чай и чесън в съотношение: 1:1:20  (Например: 10 грама джинджифил:10 грама чесън : 200 мл вода). Водата се кипва, сипва се в термос и се добавят джинджифилът и чесънът. След 40 минути течността се прецежда и се пие през деня на малки глътки.